Oranje Nassaustraat 2, Landgraaf info@vdzbewindvoering.nl 045-7631878

Budgetbeheer

Wat is Budgetbeheer?
Met Budgetbeheer huurt u een professional in die orde en rust brengt in uw financiële situatie. Uw inkomen komt binnen op een speciale rekening, de zogenoemde 'Beheerrekening'. Daarvan betalen wij uw vaste lasten: huur, 'gas, water en licht' en verzekeringen. Elke week of elke maand krijgt u een bepaald bedrag om boodschappen te doen op uw zogenoemde 'leefgeldrekening'. Als er dan nog geld overblijft, sparen wij dit om onverwachte rekeningen of eerder opgelopen achterstanden te betalen.

Wanneer is budgetbeheer iets voor u?
Er zijn twee factoren die een belangrijke rol spelen als u voor budgetbeheer wilt kiezen in plaats van bewindvoering te weten:

Een voorwaarde is dat u in een relatief eenvoudig financieel pakket zit en er geen grote schulden zijn.

Een tweede belangrijke factor is dat het budgetbeheer van redelijk korte duur is. Hiermee wordt bedoeld dat het maximaal twee jaar duurt. Wanneer u voor langere tijd structureel hulp nodig hebt, is bewind meer op zijn plaats en biedt dit meer mogelijkheden voor zowel u als voor ons.

De kosten
Uiteraard zijn er kosten verbonden aan deze dienst. Maar vergeleken met roodstand, schulden of andere bijkomende kosten, kost budgetbeheer u een stuk minder. U kunt de tarieven hier bekijken. Vaak kunnen deze kosten op verschillende manieren gecompenseerd worden. In sommige gevallen bij een laag inkomen worden de kosten geheel of gedeeltelijk door de gemeente vergoed in de vorm van bijzondere bijstand.

Nog twijfels of bedenkingen?
Is het elke maand weer moeilijk om rond te komen en uw rekening op tijd te betalen? U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en vrijblijvend advies.

over ons

VDZ Bewindvoering regelt de financiële en/of welzijn zaken voor clienten die niet in staat zijn dit zelf te regelen. Door directe communiatie en het gericht nakomen van afspraken, onderscheiden wij ons!

contact

Adres: 
Oranje Nassaustraat 2
6372 CJ Landgraaf
Limburg

Tel: 
+31 (0)45-7631878

Email:
info@vdzbewindvoering.nl

Openingstijden

Maandag 10:00 - 16:00 uur
Dinsdag: 10:00 - 16:00 uur
Woensdag: gesloten
Donderdag: 10:00 - 16:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 16:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten