Oranje Nassaustraat 2, Landgraaf info@vdzbewindvoering.nl 045-7631878

bewindvoering

Wat is bewindvoering en wanneer komt u in aanmerking voor bewind voering?
Steeds meer mensen kiezen voor bewindvoering. Een belangrijke reden is de toenemende complexiteit met betrekking tot de wet en regelgeving. Daar komt nog bij dat er verwacht wordt dat gewoon iedereen zijn zaken digitaal kan regelen. Indien u tijdelijk of voor langere tijd niet in staat bent om uw financiën zelf te regelen is bewindvoering waarschijnlijk een oplossing voor u. De basis is gelijk aan budgetbeheer maar bewindvoering gaat een stap verder.

Bij bewind worden niet alleen uw inkomsten en uitgaven voor u beheert. Ook zaken als het afsluiten van een verzekering of overeenkomst met een energieleverancier wordt voor u geregeld. Jaarlijks wordt er belastingaangifte voor u gedaan. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over uw financiële beheer.

Wanneer komt u onder beschermingsbewind?
De rechter beslist uiteindelijk over of u beter af bent onder bewind. Indien wij door de rechter worden aangewezen als uw bewindvoerder zijn wij gemachtigd om namens u te handelen en kunnen wij u dus volledig ontlasten met het beheer van uw financiele zaken. De rechter ziet bovendien er op toe dat uw belangen correct worden behartigd.

Word ik pas geholpen na de uitspraak van de rechter?
Het traject om onder bewind te komen duurt twee tot drie maanden. Wanneer bewindvoering de enige echte oplossing is, kunt u toch al geholpen worden door ons. Zeker in het geval dat er acute situaties ontstaan zijn zoals een dreigende uitzetting etc. Er wordt een start gemaakt met budgetbeheer waardoor de overstap naar bewindvoering wat kleiner is.

Wat zijn de kosten?
Bij bewindvoering worden uw complete financiën voor u te beheerd. Op deze inspanningen zijn ook de tarieven gebaseerd die u hier kunt vinden. Bij een laag inkomen worden de kosten meestal geheel of gedeeltelijk door de gemeente vergoed in de vorm van bijzondere bijstand.

over ons

VDZ Bewindvoering regelt de financiële en/of welzijn zaken voor clienten die niet in staat zijn dit zelf te regelen. Door directe communiatie en het gericht nakomen van afspraken, onderscheiden wij ons!

contact

Adres: 
Oranje Nassaustraat 2
6372 CJ Landgraaf
Limburg

Tel: 
+31 (0)45-7631878

Email:
info@vdzbewindvoering.nl

Openingstijden

Maandag 10:00 - 16:00 uur
Dinsdag: 10:00 - 16:00 uur
Woensdag: gesloten
Donderdag: 10:00 - 16:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 16:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten