Oranje Nassaustraat 2, Landgraaf info@vdzbewindvoering.nl 045-7631878

curatele

Zowel financiele zaken als persoonlijke belangen?
In de basis is curatele hetzelfde als bewindvoering. Ook bij curatele worden alle financiele zaken geregeld voor u. Maar curatele gaat nog een stap verder. De curator neemt ook beslissingen over de verzorging, verpleging, behandeling
of begeleiding van de betrokkene.

Kortgezegd is een curator een bewindvoerder en mentor voor u of uw familie.

Handelsbekwaamheid.
Indien u onder curatele staat bent u niet meer handelsbekwaam. Dit heeft als voordeel dat wanneer er verkeerde beslissingen door u zijn genomen deze door de curator kunnen worden teruggedraaid.

Ingrijpende maatregel?
Curatele is een zware oplossing om mensen te beschermen tegen zichzelf of buitenaf te beschermen. Normaal wordt er naar curatele gekeken indien gebleken is dat een bewind geen afdoende bescherming biedt. De rechter zal uiteindelijk beslissen of het een gepaste maatregel is.

Wat zijn de kosten?
Bij curatele worden niet alleen uw financiën voor u beheerd, maar nemen ook wij de rol van mentor aan. Op deze inspanningen zijn ook de tarieven gebaseerd die u hier kunt vinden. Bij een laag inkomen worden de kosten meestal geheel of gedeeltelijk door de gemeente vergoed in de vorm van bijzondere bijstand.

over ons

VDZ Bewindvoering regelt de financiële en/of welzijn zaken voor clienten die niet in staat zijn dit zelf te regelen. Door directe communiatie en het gericht nakomen van afspraken, onderscheiden wij ons!

contact

Adres: 
Oranje Nassaustraat 2
6372 CJ Landgraaf
Limburg

Tel: 
+31 (0)45-7631878

Email:
info@vdzbewindvoering.nl

Openingstijden

Maandag 10:00 - 16:00 uur
Dinsdag: 10:00 - 16:00 uur
Woensdag: gesloten
Donderdag: 10:00 - 16:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 16:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten