Oranje Nassaustraat 2, Landgraaf info@vdzbewindvoering.nl 045-7631878

mentorschap

De coordinatie en het beheer van uw zorg.
Zoals de bewindvoerder de complete financiën voor iemand regelt, zo kan deze ook het beheer van het welzijn en de gezondheid regelen. Dat betekent dat de mentor een coördinator en wegwijzer is in de zorg. Er wordt gekeken welke zorg bij u past en welke instantie dit voor u kan regelen. Bovendien wanneer er belangrijke gesprekken zijn met artsen en er keuzes gemaakt moeten worden ondersteunen wij u. Samen met u zetten wij alle alternatieven op een rij en wegen wij alle voor- en nadelen af in de keuzes. Zo worden er beslissingen gemaakt die het beste bij u passen.

Enkele praktische voorbeelden.

U loopt steeds slechter. De beperking wordt zo groot dat u vaker thuis blijft en steeds minder de deur uit gaat. Een scootmobiel is een goede oplossing. Wij zorgen dat er iemand bij u thuis komt die kan beoordelen of u in aanmerking komt voor de scootmobiel. Indien gewenst is iemand van ons ook aanwezig zodat er niks over het hoofd gezien wordt. Daarna zorgen we dat u het juiste type scootmobiel krijgt welke bij u past. Mocht er iets niet in orde zijn met de scootmobiel dan regelen we dat er een monteur komt.

U heeft last van uw heup. Wij regelen de afspraak bij de huisarts of in het ziekenhuis. Vervolgens blijkt dat uw heup ver versleten is. Er komt een gesprek bij een arts. U kunt een nieuwe heup krijgen of nog een paar jaar wachten en een behandeling krijgen waardoor u minder last heeft van de heup. Er wordt van alles uitgelegd. Omdat het allemaal ingrijpend is voor u en u wat slechter hoort krijgt u zelf niet helemaal mee wat alle mogelijkheden zijn en hoe alles in zijn werk gaat. Wij gaan met u mee en zijn uw extra paar oren. Wij noteren alle alternatieven en bespreken met u in alle rust wat het beste bij u past.

Wat zijn de kosten?
Bij Mentorschap wordt alles geregeld met betrekking tot uw gezondheid. Bij een laag inkomen worden de kosten meestal geheel of gedeeltelijk door de gemeente vergoed in de vorm van bijzondere bijstand.

over ons

VDZ Bewindvoering regelt de financiële en/of welzijn zaken voor clienten die niet in staat zijn dit zelf te regelen. Door directe communiatie en het gericht nakomen van afspraken, onderscheiden wij ons!

contact

Adres: 
Oranje Nassaustraat 2
6372 CJ Landgraaf
Limburg

Tel: 
+31 (0)45-7631878

Email:
info@vdzbewindvoering.nl

Openingstijden

Maandag 10:00 - 16:00 uur
Dinsdag: 10:00 - 16:00 uur
Woensdag: gesloten
Donderdag: 10:00 - 16:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 16:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten